Клиника: 0876 738 848 Магазин: 0700 11 492 Клиника: от понеделник до петък: 09:00 - 18:30
събота: 09:00 - 15:00
Онлайн магазин: от понеделник до петък: 09:00 - 16:30
Списък с любими 0
Назад до Препарати против кърлежи и бълхи за кучета

Капки против бълхи и кърлежи за кучета - богат избор на продукти срещу паразити и комари

Капките, пипетите или още наричани spot-on са готови за употреба течни паразитициди за локално приложение, които се прилагат в една или две точки по главата и/или гърба на кучета и котки.

Спот-оновете против бълхи и кърлежи, обикновено се предлагат във флакони за еднократна употреба, популярно наричани пипети в някои страни. Тези флакони съдържат дозата за едно куче или котка с дадено тегло. Повечето търговски спот-он се продават във флакони с различни размери, за да покрият обичайното тегло на кучета и котки.

Филтри
19 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Повечето спот-онове са ефективни срещу бълхи; някои пипети също са ефективни срещу кърлежи, акари, въшки и/или дори паразитни червеи по домашни любимци като дирофилариоза.

Като общо правило, спот-оновете са много ефективни паразитициди, удобни и лесни за използване от собствениците на домашни любимци. И затова те са толкова популярни и често по-скъпи от повечето алтернативи (например шампоани, сапуни, пудри и др.)

Прилагане на капки и пипети против кърлежи, бълхи и други паразити

Много собственици на домашни любимци говорят за ваксини срещу бълхи, ваксини срещу кърлежи и т.н., когато се позовават на спот-он. Това е биологично неправилно, защото инцектицидът е синтетичен химикал, докато ваксините са биологични продукти. Но това съответства на популярното схващане, че ваксините „предотвратяват“, докато лекарствата „лекуват“ болест. Всъщност повечето спот-онове правят и двете: лекуват инвазии (т.е. имат терапевтичен ефект) и предотвратяват повторни инвазии (т.е. имат профилактичен ефект) поне за определено време. Много пипети предлагат около един месец защита срещу бълхи, които обикновено са основният целеви вредител на всички кучета и котки.

Повечето пипети имат само локален ефект, т.е. убиват паразитите чрез контакт (например всички тези, които съдържат амитраз, фипронил, имидаклоприд или перметрин и др.). След нанасяне върху козината на домашния любимец, активната(ите) съставка(и) се разпространява по повърхността на тялото на домашния любимец, теоретично за да го покрие напълно и да достигне до паразитите навсякъде по домашния любимец. Но всъщност разпространението може да бъде повече или по-малко пълно, бързо или бавно и т.н. Зависи от характеристиките на активната(ите) съставка(и) и на неактивните съставки като разтворители, емулгатори и др. дължина и вид на козината, дали козината е чиста или мръсна и др.

Някои пипети имат системен ефект (напр. тези със селамектин), т.е. те се абсорбират през кожата на домашния любимец, попадат в кръвта му, разпределят се навсякъде в тялото на домашния любимец и убиват кръвосмучещите паразити, където и да смучат кръв върху домашния любимец.

Козината на домашните любимци трябва да е суха и сравнително чиста при прилагане на спот-он. В противен случай може да не се разпространи правилно или да не достигне кожата, за да се абсорбира, ако активната съставка е системна. Или може просто да изтече на земята и да се изгуби.

Технологията за точково приложение беше въведена за добитък и домашни любимци през 70-те години на миналия век. Но стана наистина популярна за домашни любимци през 90-те години. Днес спот-оновете са най-продаваните инсектициди за домашни любимци в световен мащаб. Те значително замениха по-старите традиционни паразитици за домашни любимци като сапуни, шампоани, пудри и други подобни. Всъщност съвременните спот-онове са много по-ефективни срещу бълхи и кърлежи от подобни традиционни продукти.

Отзиви

Виж всички
ВС Виолета Столева

Здравейте, случайно ви намерих в интернет, търсейки обезпаразител за моя дакел. Спря ме офертата ви и бях приятно изненада от цената. За лятото ще купя и каишката, която ми препоръчахте. Благодаря ви за бързината, вниманието и комплимента, който ми изпратихте. Поздрави от мен и Неро. Бъдете здрави.

DrAntonov.bg Admin | Ралица

Благодарим Ви за топлите думи! Очакваме с нетърпение да Ви обслужим отново в близко бъдеще! Поздрави от целия екип за Вас и страхотния Неро!

ФРОНТЛАЙН | FRONTLINE COMBO DOG SPOT-ON S - противопаразитни пипети за кучета с тегло от 2 до 10 кг, цена за 1 пипета
Закупен
loading...