Поръчки направени в онлайн магазина до 13:00 ч. в работни дни, се изпращат в същия ден.
Назад до Храна

Хипоалергенна храна за кучета

Хипоалергенните храни за кучета се използват като диета за изключване, за да помогнат за диагностицирането и управлението на нежелани хранителни реакции като алергии, непоносимост и т.н.

Филтри
15 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Хранене на кучето и възможни заболявания

Въпреки това, по време на диагностицирането, тези диети вероятно ще предизвикат намаляване на клиничните признаци на кожни и стомашно-чревни проблеми, което затруднява достигането на окончателна диагноза или избирането на друга, по-подходяща диета. Тук обсъждаме дали това е практически проблем или не.

Кога трябва да използвате хипоалергенна храна за кучета?

В клиничната практика хипоалергенните диети се използват за лечение на хронични ентеропатии при кучета, диагностицирани с хранителна непоносимост.

Когато диарията е причинена от хранителна непоносимост, тя ще реагира на промените в диетата, независимо дали това е имунен отговор или не.

Въпреки че хипоалергенната диета може да подобри клиничната картина, препоръчителен е хранителен тест, ако целта е да се потвърди наличието на хранителна алергия.

Благодарение на тяхната висока смилаемост и ниска алергенност, хипоалергенните храни за кучета също премахват клиничните признаци, свързани с други стомашно-чревни заболявания, които не са свързани с хранителни алергии или непоносимост.

Следователно хипоалергенна храна за кучета базирана на хидролизиран протеин може да се използва за диагностициране и лечение на нежелани реакции от храна. Освен това, благодарение на високата си смилаемост, ниско съдържание на мазнини и ниска алергенност, може да се използва и за други видове стомашно-чревни заболявания като например:

  • екзокринна панкреатична недостатъчност
  • възпалително заболяване на червата
  • ентеропатия, която губи протеини
  • лимфангиектазия, лоша абсорбция
  • хиперлипидемия
  • гастрит

Диетата играе много важна роля за разрешаването на диарията и повръщането, дори в случаите, които не са свързани с хранителни алергии. Патогените и алергените навлизат главно през устата, така че укрепването на имунната система чрез диета, допълнена с плазмени имуноглобулини, се оказа полезно средство за лечение на стомашно-чревни разстройства.

Как да преминем от хипоалергенна диета към друга диета за стомашно-чревни разстройства?

Обичайният протокол започва с хипоалергенна храна за кучета за 12 седмици до отзвучаване или подобряване на клиничните признаци. След това, след като изключите наличието на хранителна алергия чрез тест, преминете към храна с нехидролизиран протеин или специфична диета за кучета със стомашно-чревни проблеми.

loading...