Студено пресована храна за куче - ползи и недостатъци

Когато става въпрос за избор на най-добрата диета за вашето куче, няма универсален отговор. Всяко куче е различно и това, което работи за едно, може да не работи за друго. С това казано, все повече и повече собственици на домашни любимци се обръщат към студено пресована кучешка храна като начин да осигурят на своя приятел оптимално хранене.

Какво точно е студено пресована храна за куче и наистина ли е най-добрият вариант за вашето кученце?

Нека да разгледаме по-подробно плюсовете и минусите на храненето на кучето ви със студено пресована храна.

Плюсове: Едно от най-големите предимства на студено пресованата храна за кучета е, че е невероятно богата на хранителни вещества. Този тип храна се прави чрез бавно смилане на цели съставки във фина паста, които след това биват пресовани заедно при ниски температури, за да се запазят хранителните вещества. Този процес позволява на всички жизненоважни витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти да останат непокътнати, което прави студено пресованата храна за кучета изключително питателна опция за вашето куче.

Кучетата, които се хранят със студено пресована храна имат по-здрава храносмилателна система, много енергия и забележително по-лъскава козина.

Комбинацията от здравословно месо смесено със свежи зеленчуци, пълнозърнест ориз и студено пресовани масла са перфектно балансираната диета за Вашият любимец. Освен това може да се забележат по-свеж дъх и намалена миризма на изпражненията .

Минуси: Докато студено пресованата храна за кучета предлага много хранителни ползи, тя може да бъде и по-скъпа от други видове храни и обичайно попада в премиум клас. Ако имате ограничен бюджет, може да помислите за друг вид храна за вашето куче. Въпреки това, ако изхождаме от принципа даваме възможно най-доброто, на което сме способни на нашето куче, студено пресованата храна може да бъде чудесна инвестиция в здравето му.

Подходяща ли е студено пресованата храна за всички стадии от живота?

Студено пресована храна може да се дава на кученца от 4 седмична възраст до кучета в напреднала (зряла) възраст. Тя улеснява храносмилането защото не се подува в стомаха както екструдираните гранули. За да сте сигурни , че давате правилното количество се съобразявайте с таблицата на гърба на опаковката

Цена на студено пресованата храна за кучета

Нашето топ предложение в категорията определено е Kudo Low Grain, чиито цени гравитират около 10-11 лв/кг и всъщност никак не са скъпи за качеството, което предлагат. При това тези формули напълно изключват пиле и пилешки субпродукти. Всички рецепти съдържат ок. 50-55% месо или риба. 

Има и рецепта на базата на пилешко месо, която е с още по-ниска цена.

По статията работи д-р Ивайло Антонов

Дата: 25 ян., 2023 г.